Praha spustila nový web k rozvoji zeleně v metropoli

Praha spustila nový web k rozvoji zeleně v metropoli

Stromy v ulicích jsou jedním z klíčových nástrojů, jak zlepšit ovzduší i mikroklima ve městě. Díky nim se můžeme pohybovat ve zdravějším prostředí a můžeme dýchat čistější vzduch. Praha je navíc jedním z nejzelenějších měst, a právě zeleň nabízí i široké možnosti ke trávení volného času a sportu. Nové webové stránky www.zelenvpraze.cz proto představují veřejnosti činnost města v této oblasti, zodpovídají časté dotazy občanů a také vyvracejí mýty spojené se správou a údržbou zeleně.

Náročnější klimatické podmínky, které známe z posledních let, představují mnohem větší zátěž pro městskou zeleň, která vyžaduje zvýšenou péči. To je výzva pro Technickou správu komunikací (TSK), která má ve správě v zásadě veškerá stromořadí podél cest v Praze, travnaté pásy, keřové porosty i trvalkové či letničkové záhony.

Stromořadí podél komunikací tvoří jedinečnou a nenahraditelnou zelenou síť propojující městské parky a další plochy zeleně. V kombinaci s využíváním dešťové vody má městská zeleň potenciál tvořit pevnou tzv. modrozelenou infrastrukturu, která zásadním způsobem zlepšuje městské mikroklima. Stromy už nejsou primárně jen estetickým prvkem, ale plní pro velká města další zásadní funkce, díky kterým je život v nich příjemnější.

Díky novému webu může Praha i Technická správa komunikací otevřeně komunikovat správu zeleně a představovat svou činnost Pražanům. Čtenáři se na stránkách www.zelenvpraze.cz seznámí s vytyčenými cíli TSK v oblasti zeleně, z jakých dokumentů a dlouhodobých strategií města plánování a správa zeleně vychází a mohou si přečíst odpovědi na časté otázky. Je možné zde sledovat aktuální informace například o řezech stromů, seči trávníků nebo nových výsadbách. TSK vysvětluje na webu nové postupy a technologie pro výsadbu nových stromořadí a péči o ně i o stávající zeleň. Návštěvník stránek má možnost dozvědět se více o způsobu výběru vhodných dřevin a rozvoji další zeleně. Najít se zde dá i seznam doporučených článků k problematice stromů ve městech.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel