Sokolský běh republiky je tu za necelé 2 měsíce. Představujeme nové medaile a zveme vás na výběh(y) s ambasadory 28. září!

Sokolský běh republiky je tu za necelé 2 měsíce. Představujeme nové medaile a zveme vás na výběh(y) s ambasadory 28. září!

Užíváte si konec léta? Doufáme, že ano a že již pilně trénujete na říjnový Sokolský běh republiky. Abychom vás motivovali ještě více, podívejte se na letošní originální medaile a přijměte pozvánku na veřejné výběh(y) s našimi ambasadory na svatého Václava 28. září. 

Příběh sokolských medailí

Kdo stojí za medailí pro letošní běžce a jak vlastně vznikla? Sokol se spojil s tradiční sklářskou značkou Preciosa a společně jsme vytvořili tento unikát. Výroba hlavní suroviny, skleněných korálků, zabrala celkem 3 týdny. Na dřevěném základu se vyjímá originální náramek v národní trikoloře. Ten je vyroben ze skleněných korálků a na navlékání náramků se podíleli také handicapovaní klienti chráněné dílny Harcov. Pro výrobu náramků bylo třeba přes 260 000 skleněných korálků a jejich kompletace zabrala přes 550 hodin práce. “Chtěli jsme být unikátní. Proto také vznikl nápad 2v1, tedy medaile propojená s křišťálem. Podoba náramku byla od začátku jasná. Sokol, trikolora, symbol České republiky.”, vysvětluje Michaela Dubská, vedoucí obchodního oddělení společnosti Preciosa. Těšte se tedy, že si kromě dřevěné medaile odnesete také krásný šperk.

Výběh s ambasadory 28. září. Zapojte se také!

Měsíc před akcí, jako už tradičně každý rok, vyběhneme spolu s ambasadory na pražský Petřín. Letos poprvé k výběhu v Praze zveme i veřejnost. Sokolský běh republiky však propojuje celou naši krásnou zem i zahraničí, a proto vyzýváme také organizátory všech ostatních běhů, aby vyběhli měsíc před akcí i ve své obci. Můžete při této příležitosti představit své ambasadory nebo se zkrátka jen společně potkat a zaběhnout si! Nejde o žádné oficiality, ale o radost ze setkání a z pohybu. A s kým se můžete v Praze potkat? Dorazí třeba Lukáš Rohan, Jiří Ježek, bratři David a Tomáš Svobodovi a další osobnosti.

Pořiďte si startovné včas a ušetřete!

Čtvrtý ročník Sokolského běhu republiky se nezadržitelně blíží. Registrace na všechny zapojené běhy jsou v plném proudu a my radíme: Není nač čekat. Štěstí přeje připraveným – to platí i u Sokolského běhu. Na pražský běh si totiž nyní můžete pořídit startovné levněji, ale už jen do půlnoci 28. září! Poběžíte v jiné obci? Najděte si tu svou a registrujte se. A pozor, chcete-li mít na startovním čísle jméno, nezapomeňte se registrovat nejpozději 5. října. Těšíme se na vás, tak běhu zdar!

 

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel