Příjemná atmosféra, památky, lidé nadšení pro pohyb i výborná káva - na co se mohou těšit běžci v Kroměříží? Dočtete se v rozhovoru!

Příjemná atmosféra, památky, lidé nadšení pro pohyb i výborná káva - na co se mohou těšit běžci v Kroměříží? Dočtete se v rozhovoru!

Mezi množstvím tras Sokolského běhu republiky po celé ČR i v zahraničí najdeme i moravský skvost Kroměříž. Sestra Veronika Vlčková, která tam Sokolský běh republiky podruhé pořádá, nám v rozhovoru přiblížila trasu i význam této sportovně-oslavné akce.

V Kroměříži se letos Sokolského běhu republiky zúčastníte podruhé. Postupujete při jeho organizování letos jinak než loni? Co se změnilo či změní?

I letos pokračujeme, co se týče organizace, ve stejném režimu. S napětím očekáváme vývoj situace ohledně vládních opatření, abychom mohli organizace samotného závodu co nejlépe přizpůsobit.

Přes jaká zajímavá místa letos povede trasa hlavního závodu?

Trasa kroměřížského závodu vede hned dvěma zajímavými místy, a to Vodní elektrárnou Strž, která je zapsána v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky a nově vzniklým sportovně-relaxačním okruhem Šlajza, který město Kroměříž před nedávnem dokončilo.

Na co byste kromě pěkné trasy běžce v Kroměříži na Sokolský běh nalákala?

Město Kroměříž je samo o sobě chloubou Hané. Kromě příjemné atmosféry Sokolského běhu republiky se závodníci mohou těšit na možnost navštívit kroměřížské památky, setkání s lidmi nadšenými pro pohyb a jistě mnozí ocení také výbornou kroměřížskou kávu ze zdejší pražírny.

Pro koho je kroměřížský závod určen?

Závod je určen pro všechny věkové kategorie, pro amatérské sportovce i aktivní běžce, zkrátka pro všechny, kterým pohyb na čerstvém vzduchu není cizí.

Jaký má pro vás osobně význam tato akce spojující sokolskou tradici a sokolské hodnoty, pohyb na čerstvém vzduchu a výročí naší republiky? Jak se těšíte na 28. října?

Osobně tuto akci považuji za úžasnou příležitost, jak si výročí založení Československa připomenout i jiným, netradičním způsobem, než jsou setkání jako kladení věnců u soch T. G. Masaryka - nic proti těmto akcím, jsou bezesporu velmi důležité. Věřím však, že zejména mladé generaci se oslava tohoto důležitého výročí dostane do podvědomí lépe tímto způsobem. Připomenutí sokolských tradic a hodnot je v současnosti velmi potřebné, vůbec idea Sokolského běhu republiky byla tedy opravdu geniální.

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel