Počasí na objednávku. Oslava republiky proběhne v ČR za příjemných teplot i slunečního svitu

Počasí na objednávku. Oslava republiky proběhne v ČR za příjemných teplot i slunečního svitu

Taky jsi byl nedočkavý a stále sledoval předpověď počasí? Přátelé z Českého hydrometeorologického ústavu nám udělali velkou radost v podobě podrobné předpovědi pro území České republiky a my hlásíme jasnou zprávu: Oslavu republiky pohybem 28. října budou provázet teploty od 10 do 20 stupňů a na velké části území také sluneční svit! Kulich tedy zítra nasazovat nemusíš, ranní mrazíky neočekáváme. Bude stačit běžecká čelenka!

A jak to tedy celé bude? Ráno a dopoledne na většině území, s výjimkou vyšších a horských poloh, očekáváme zataženo s nízkou oblačností a mlhavo. Jen ojediněle bude i v nížinách polojasno.

Postupně během dne se budou mlhy a nízká oblačnost na většině území rozpouštět a bude převládat polojasno až oblačno a přechodně i skoro jasno. Jiná bude situace v nižších polohách na Moravě, v části Českomoravské vrchoviny a dost možná i v Podkrušnohoří, kde se může nízká oblačnost držet delší dobu a někde i po většinu dne. Na místech s mlhou a nízkou oblačností se může také vyskytovat mrholení.

"Dle rozmístění mlh a nízké oblačnosti budou rozdílné i teploty. Ranní budou nejčastěji v intervalu od 12 do 6 °C. Odpolední teploty vystoupají na místech se slunečním svitem na 15 až 20 °C a na místech s nízkou oblačností či mlhou pak na 10 až 15 °C. Foukat bude pouze slabý jižní až jihozápadní vítr do 4 m/s, zejména ve Slezsku až mírný vítr 2 až 6 m/s," dodává Martin Pecha z Českého hydometeorologického ústavu.

Takže ve zkratce: Dopoledne lehce zatažené a teploty okolo 10 °C, odpoledne se vyjasní a hlavní závod poběžíme za teplot 15 - 20 °C a hlavně na mnoha místech za slunečního svitu. Těšíme se na tvé úsměvy a radost v cíli, nazdar!

 

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel